Uvanlige former for motorsport

Begrepet motorsport er jo veldig bredt, og favner alle typer motorisert sportsvirksomhet, eller altså sport med bruk av en motor (eller flere). Her kan det altså være snakk om både bilmotor, flymotor, båtmotor og motorsykkelmotor, men det stopper altså ikke der. Folk er glad i motor, fart og spenning, og det virker som om det ikke er den ting folk ikke vil prøve på dersom konkurranseinstinktet blir vekket. Her kan du lese litt om noen av de mer uvanlige, underlige formene for motorsport og få en smakebit på alle de morsomme alternativene som finnes rundt om i verden.

Kappkjøring med skolebusser

Jada, det finnes faktisk de som kaster seg ut i kappkjøring med gamle avdanka skolebusser. Disse løpene blir som oftest arrangert på bane. Disse store kjøretøyene blir ofte malt litt opp i morsomme farger og grafittikunst, og dette er jammen sprøtt og vilt nok til å tiltrekke seg et stort og ivrig publikum. Nå er den gåten løst, og vi vet hva sjåførene på skolebussene gjør på kvelden og ikke minst på sommeren!

Kappkjøring i sumpen

swamp-buggy-racing“Swamp buggy racing” er en helt vill motorsport. Her går det unna så frosker og alligatorer jammen bør dukke og gjemme seg. Disse folkene tar motorgalskapen liksom skrittet videre, og i stedet for å kappkjøre på land, kjører de så gjørma spruter i underlige bygde kjøretøy med helt sinnssyke hjul. Sjekk ut en video på YouTube, det er garantert moro å se på. Kjøretøyene, sumpbuggyene, ser ut som farkoster fra en fjern planet! Men pass opp for Sumpvesenet!

Ørkenmoro

Her er det ikke snakk om de vanlige ørkenløpene, neida. Her tar vi igjen skrittet videre til det noe mer ekstreme. I det årlige “the King of the Hammers” deltar folk fra hele verden med spesialbygde ørkenbuggyer i et av verdens mest krevende løp der man kjører i ørken og ikke nok med det, man klatrer med sin ørkenbuggy. Disse kjøretøyene klamrer seg altså oppover og over stein og fjell! Konkurransen er så brutalt krevende at mindre enn 45 prosent av de påmeldte deltagerne makter å fullføre. Det er en utfordring, det er sikkert!

Kappløp med gressklipper

Så, du forbinder gressklipperen kun med kjedelige plikter? Ikke disse folkene! For dem er gressklipperen et morsomt sportskjøretøy som gir seriøse utfordringer. I USA finnes det faktisk et eget forbund! Men, dersom du skulle være engstelig, så fjernes bladene før man kjører løp med gressklipperen.

Comments are closed.