Superbike World Championship

Når våren nærmer seg, starter også motorsportskonkurransene, og det er det mange som gleder seg til. Superbike er en sport som stadig flere nordmenn oppdager. Denne sporten er fartsfylt og spennende, og skiller seg ut ved at utøverne bruker motorsykler som ligner på produksjonsmodeller. Konkurransene kjøres hovedsakelig i Europa, selv om det også blir arrangert løp andre steder.

VM i Superbike

superbike1Som mange andre motorsportkonkurranser, består VM i Superbike av en serie enkeltkonkurranser. Under hver konkurranserunde kjøres to løp, og utøverne samler opp poeng gjennom sesongen for å kåre en verdensmester både blant førerne og blant lagene. Det første VM i Superbike ble arrangert i 1988. Sporten er spesielt populær i Italia, hovedsakelig fordi Ducati har gjort det veldig bra i mesterskapet. Sporten er også populær i Storbritannia, der Superbike er den mest populære motorsykkelsporten. I tillegg til VM, blir det også kjørt nasjonale mesterskap i flere land. VM-sesongen 2016 består av 14 enkeltkonkurranser, og de første løpene blir kjørt i Australia den siste helgen i februar.

Favoritter før sesongen

jonathan-reaMange spekulerer i hvem som skal vinne årets sesong. Hvis man sjekker resultatene fra 2015, må Jonathan Rea regnes som en favoritt, ettersom han vant VM i 2015. Han gjorde det også bra i 2014, da han ble på tredjeplass sammenlagt, men i 2015 var han suveren og vant hele 14 løp gjennom sesongen. I tillegg sikret han seg sju andreplasser og to tredjeplasser. De dårligste resultatene hans gjennom sesongen var to fjerdeplasser. Med en slik innsats er det klart man samler mange poeng!

I 2015 kom Chaz Davies på andreplass , så han blir nok også en utøver å regne med i 2016. En annen britisk toppfører er Tom Sykes, som kom på tredjeplass sammenlagt i 2016. Disse tre kommer garantert til å få lave odds når sesongen starter. På informasjonssider på nett kan man finne seg et oddsvennlig casino, slik at man enkelt kan sette odds på denne populære konkurransen. Dermed blir det ekstra spennende å følge med på løpene underveis.

Internasjonale stjerner

Det er selvsagt ikke bare britiske førere som kan kjøre fort. Franskmannen Sylvain Guintoli pleier å ha gode odds når sesongen starter. Han har sikret seg 9 seiere og 41 pallplasser i Superbike, og selv om han bare ble nummer seks sesongen 2015, vil han sikkert være en sterk utfordrer. Spanske Jordi Torres Fernánde kommer antakelig også til å blande seg inn i toppen. Han ble på femteplass sesongen 2015, og vil nok gjerne forbedre seg.

Hold deg oppdatert på nettet

Hvis du liker Superbike, er det lurt å besøke den offisielle nettsiden til World Superbike. Der finner man en mengde spennende ting, alt fra nyheter til informasjon om konkurransene og førerne. Man kan også se videoer og resultater, og få mer innsikt i sirkuset rundt de store stjernene. Nettsiden har også en billettservice, slik at man kan bestille billetter til løpene. Kanskje man kan legge ferieturen til en by der det skal kjøres løp, og få med seg spenningen fra tribunen. Det er virkelig en herlig opplevelse som alle fans bør få med seg. På den offisielle nettsiden finner man selvsagt også løpskalenderen for sesongen 2016.

Comments are closed.