Snøscooter-racing

Når man bor i et land som ofte har en hel masse med snø, så må man nyte de fordelene som en skikkelig snøvinter har å by på. Og visst er det morsomt med frossent vann! Snøballkrig, skiturer og akebrett gjør at vinteren kjennes mindre lang. Men, for deg som liker fart og spenning er snøscooter virkelig et stilig alternativ. Her går det unna så det suser!

snösckooterDet er flere typer aktiviteter man kan drive på med på en snøscooter, så her er det litt av hvert for enhver smak. Dersom du er helt ny, kan du prøve snøcross. Snøcross kan du også drive med helt fra du er fem år på laveffekts snøscooter. Dette foregår på lukket bane, og de minste kan kun kjøre for moro. Dette alternativet gjør at hele familien kan oppleve hvor gøy det er med snøscooter. Man kan konkurrere i snøcross fra man er 12 år. Det er flere ulike klasser man kan konkurrere i når man kjører snøcross på lukket bane.

Man kan også kjøre så kalt drag og bakkeløp med snøscooter. Drag kjøres på mange ulike underlag, ikke kun på snø. Bakkeløp kjøres på snø, ofte i slalåmbakker eller andre tilsvarende bratte bakker. Også her er det flere klasser, og ofte kjøres kvalifiseringsløp. For alle de nevnte aktivitetene kreves det at man er medlem av en klubb som er tilslutta Norges Motorsportforbund.

Til sist må det nevnes Touring, som er snøscooterracing i utmark. Denne typen aktivitet er underlagt strenge regler, og for å delta må du være 16 år og ha førerkort for snøscooter. Høres dette spennende ut? Det arrangeres denne typen aktiviteter med snøscooter mange steder i landet, for eksempel på Beitostølen og på Selbu. Det arrangeres også NM i snøscooter/snowcross. Alle snøscooterløp i Norge må godkjennes gjennom Norges Motorsykkelforbund.

Comments are closed.