Slik organiserer du Pokerrun

Et Pokerrun er en organisert hendelse hvor deltakerne, vanligvis med motorsykler, terrengkjøretøy, bil, båt, snøscooter, eller med andre transportmidler, må besøke fem til syv kontrollpunkter for å motta et spillkort på hver plass. Målet er å ende opp med den beste pokerhånden på slutten av løpet. Hvem som ender opp med den beste hånden og vinner løpet er bare et spørsmål om tilfeldigheter, men det setter ingen demper på spenningen og gleden ved å delta. Et Pokerrun har alltid en tidsbegrensning, men det er helt opp til den som organiserer å bestemme hvor lang tid man har på seg. Det er også mulig å legge inn ulike hinder eller oppgaver underveis som deltakerne må gjennomføre før de får kortet sitt og fortsetter videre.

Hensikten med et pokerrun er ofte å samle inn penger til et godt formål og det er en flott måte å kombinere nordmenns forkjærlighet til bil og pengespill. Ifølge SpillMegaMoolah.com, er det i dag over 250,000 nordmenn som spiller på spilleautomater på nett hver uke og på en god andreplass finner man poker. Siden poker ble lovlig i Norge har interessen bare økt, og det har faktisk antall pokerruns også. I dag organiseres det pokerruns både på land og vann over hele Norge, og det har blitt samlet inn betydelig beløp til veldedige organisasjoner og slunkne klubbkasser.

Verdens største pokerrun

Ifølge Guinness World Records Book, ble det satt verdensrekord for største pokerrun da 2,136 motorsyklister samlet seg til et run i 2009. Den gang var det Fallen Firefighter Survivors Foundation (FFSF) som var mottaker av pengene som ble samlet inn. Den gang var arrangementet et felles run hvor klubber over hele USA deltok. Det største enkeltarrangementet noen gang fant sted i Ottawa, Canada, i 2012, hvor 586 motorsyklister samlet inn penger for prostatakreft-forskning. Om man tenker litt på det, bør det være en rekord man relativt lett kunne slå i Norge. Interessen rundt bil og sykkel i Norge er økende og for en god sak burde det ikke være umulig å sette en ny verdensrekord i samme slengen.

Variasjoner av pokerrun

Pokerrun krever vanligvis en avgift for å delta. Det er slik man samler inn penger til en organisasjon eller til klubbkassen. For å gjøre arrangementet litt mer interessant og sosialt, er det vanlig at man gjør det til en dag full av kjøring, musikk og mat. Hva enn man har igjen etter dagen, er overskuddet som går til noen veldedige formål eller til klubbkassen til de som organiserer løpet. Som nevnt finnes det utallige typer pokerruns, og det er egentlig opp til den klubben som organiserer herligheten å bestemme hvordan man skal gjennomføre det. Mange gjør det hele ganske enkelt og fokuserer mest på pengene som skal samles inn, mens andre lager litt mer show og krever at deltakerne må gjøre langt mer enn å bare kjøre rundt og samle spillkort. Når det kommer til målgang og alle deltakere har samlet alle sine kort, er det mange som lar deltakerne bytte et gitt antall kort mot en liten avgift. Alt for å samle inn litt ekstra penger. Igjen, hvordan man gjennomfører løpet og hvilke regler man forholder seg til, er opp til den enkelte klubben.

Transport

Pokerrun ble første gang gjennomført med motorsykkel i USA, men det har siden utviklet seg til en event hvor alle typer transportmidler er lov. En morsom løsning er å kreve to deltakere i hver bil for så å legge inn etapper hvor de også må benytte seg av andre transportmidler, som offentlig transport eller sykkel. Alt er egentlig lov, og det er bare fantasien som setter grenser for hvor innviklet man vil gjøre det hele.

Comments are closed.